Filo Anlaşma Formu

Biz Sizi Arayalım!







Facebook Paylaş

Haber Duyuru
Önemli! "Blok Muafiyet Kanunu"
Blok Muafiyet Kanunu ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız ...
KLİMA GAZ DOLUMU
Tüm Binek Araçların Klima Gaz Dolumu Bakteriyel Temizliği, Kaçak Testi, Vakumlama Ve Diğer Kontrolleri Yapılmaktadır. Bilgi ve Fiyat İçin  02244412837...
YAZ LASTİKLERİNDE KAMPANYA!!
Yaz Lastikeri % 20' ye Varan İndirimlerle Stoklarımıza Girmiştir. Tüm Kredi Kartlarına 9 Taksit  İmkanıyla Küçük Sanayi Sitesi 10/A Blok Bilgi ve Rendevu İçin 02244412837 yi Arayabilirsiniz....
PERİYODİK BAKIM KAMPANYASI
 Motor Yağı , Hava Filtresi , Polen Filtresi , Yakıt Filtresi , Yağ Filtresi İşçilik ve Kdv Dahil 95 TL'den Başlayan Fiyatlarla Üstelik Bütün Kredi Kartlarına 9 Taksit ( Peşin Fiyatına ) İmkanı İle. Küçük Sanayi Sitesi 10/A Blok. Bilgi Ve Rendevu İçin 4412837...
KAR LASTİKLERİ
*PİLOT GARAGE KAR LASTİKLERİNDE ERKEN SİPARİŞ İMKANI SUNUYOR.%20 YE VARAN İSKONTOLARLA VE KREDİ KARTINA TAKSİT İMKANI İLE.. SİPARİŞ VE BİLGİ İÇİN 02244412837 ...

Bursa Klima Gazı

Klima ile ilgili ne gibi işlemler yapılıyor 
Her Çeşit Kompresör Tamiratı Sistem Temizlik ve Bakımı Soğutma Ölçümü Alçak ve Yüksek Basınç Ölçümü Kaçak Kontrolü Rulman ve Keçe Değişimi Yağ Değişimi Parçaların Basınçla Kontrolü Gümüş Kaynağı / Argon Kaynağı

Klima sisteminde kullanılan soğutucu madde nedir ? 
Çok yakın bir zamana kadar otomobil klima sistemlerinde soğutucu madde olarak sadece ticari adıyla Freon R12 teknik tanımıyla CFC-12 klorofluorokarbon (kısaca R12) kullanılmaktaydı. Klorofluorokarbon ' un ozon tabakasını tahrip ettiği ve sera etkisi ile sıcaklık artışlarına neden olduğu ilk olarak 1974 yılında ortaya atılmış ve günümüzde kesinlik kazanmıştır. Yapılan araştırmalara göre insan organizmasını bitki ve su ortamlarını güneşten yayılan ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerinden korumak ve yeryüzünün ısıl dengesine katkıda bulunmak şeklinde özetlenecek iki ana görevi olan atmosferin ozon tabakasının tahribinde otomobil klima sistemlerinde kullanılan Freon-R12 ' nin payının %20 dolayında olduğu görülmüştür. Bu nedenle yeni bir soğutucu madde arayışı gündeme gelmiş , dünya devletleri ve örgütleri düzeyindeki görüşmeler sonucunda , Freon - R12' nin kullanılmasına belirli bir program dahilinde son verilmesi ve yerine ticari adıyla Foran - R134a , teknik tanımıyla HCF- 134a hidrofluorokarbon' un (kısaca R134a ) kullanılmasına karar verilmiştir. Ozon tabakasının iki görevi vardır . İnsan sağlığını tehdit eden güneş ışınlarını filtre etmek ve dünya üzerine ısının dengeli bir şekilde dağıtılmasını sağlamak.


EVAPARATÖR nedir ? 

Buharlaştırıcı ısı değiştiricisidir. Buharlaştırıcı üzerinden geçirilen sıcak hava , sıcaklığını burada bırakarak , araç içine gönderilir. Böylece araç içi soğutulmuş olur.: Buharlaştırıcı içinde alçak basınçlı soğutucunun dolaştığı bir çeşit radyatördür. Buharlaştırıcı girişinde soğutucunun tamamı buharlaşmamıştır. Tamamen buharlaşma ancak buharlaştırıcıdan geçtikten sonra olur. Buharlaştırıcı üzerinden geçen sıcak hava ısısını burada bırakır. Böylece sıcaklığı yükselen soğutucu tamamen buharlaşır. Buharlaştırıcı üzerinden geçirilen sıcak hava bünyesindeki su buharı , burada yoğunlaşarak su tahliye borusundan dışarı atılır. Bu nedenle kliması çalışan aracın altından su damlaması normaldir. Damlayan su miktarı havadaki nem oranına bağlı olarak az veya çok olabilir. Buharlaştırıcının araç üzerindeki yeri , araca göre değişebilir.

KLİMA KOMPRESÖRÜ nasıl çalışır? 
Kompresör buharlaştırıcıdan alçak basınçlı gazı emerek yüksek basınçlı gaza dönüştürür ve bu gazın sıvı hale gelmesi için yoğunlaştırıcıya gönderir. Buharlaştırıcı içinde gerekli vakumu oluşturur. Kompresörü çalıştıran kompresör mili üzerine monte edilen elektromanyetik bir debreyajdır. Görevi kompresör milinin çalıştırma kasnağını ayırmak veya birleştirmektir. Kompresör kasnağı hareketini tahrik kayışından alır. Debreyajı harekete geçiren kumanda sargısıdır. Bobin direnci : 3.4 + 0.2 ohm dur. Kumanda tablası kamlı rotor tarafından döndürülmektedir. Böylece kumanda tablası üzerine tesbitlenen piston kolları hareketi pistonlara iletir. Kompresör çalışırken motordan ortalama 5 BG güç çeker. Pistonlardaki sekmanlar bir kısım yağın sızmasını sağlayarak sistem içinde yağın dolaşmasını sağlar. Toplam yağ hacminin % 40 ı sistem içinde dolaşır. Uzun süre çalışmayan kompresörlerdeki rulmanlarda yağlama olmadığı için aşınmalar olabilir. Bu nedenle haftada birkaç dakika klimayı çalıştırmak gerekir. Kompresör imalat sırasında kendi özel yağları ile doldurulurlar. Kompresörün iyi çalışması için yağ hacminin gerektiği kadar olması lazımdır. Kullanılan yağlar nem alma özelliğine sahiptir. Açıkta bırakılan yağlar özelliklerini kaybeder. Bu nedenle küçük ambalajlarda satılır.

Klima Sisteminin Verimli Bir Şekilde Kullanımı İçin Bazı Öneriler 
1- Güneş altına park edilmiş bir aracın içinde sıcaklık çok yükselir. Bu araç kliması çalıştırıldıktan sonra camlar açık olarak bir süre kullanılır. Böylece araç içerisindeki aşırı sıcak hava kısa sürede dışarıya atılarak sıcaklığın düşmesi sağlanmış olacaktır.

2- Havadaki nemin az veya çok oluşu , aracın rengi , yolcu sayısı , camların renkli veya renksiz oluşu klimanın verimini etkiler.
3- Klima çalışırken motor sıcaklığı daha fazla artar. Bu nedenle motor soğutma devresi daha sık kontrol edilmelidir.
4- Yoğunlaştırıcı ve radyatörün temizlik durumu sık sık kontrol edilmeli ve önüne herhangi bir ekran koymamalıdır.
5- Klima çalışırken aracın altına akan sudan endişelenmemelidir. Bu su buharlaştırıcıda yoğunlaşan havanın neminden kaynaklanmaktadır.
6- Klima sistemi kış aylarında en az haftada bir defa çalıştırılarak soğutucunun devirdaim yapması sağlanmalıdır.
7- Yılda bir kez klima sistemini ve soğutucu gaz şarjını kontrol etmek gerekir.

Klima kompresörü nedir 
Klimaların en önemli parçasından birisi klima kompresörüdür. Bu eleman soğutucu maddenin devre içinde dolaşmasını sağlar. Kompresörün motordan çektiği güç yaklaşık 5 BG (beygir gücü) dür. Bu nedenle silindir hacmi 1300 cm den küçük olan araçlara klima montajı yasaklanmıştır. Aşağıda klima devresinin şeması görülmektedir.

Aracımda Klima İyi Soğutmuyor…
Bu sorun aracın yaşıyla, klima sistemiyle ve klima için en son ne zaman bakıma gidildiğiyle doğru orantıdadır. Otomobillerin klima sistemlerinde yıl içerisinde bir takım klima gazı kaçağı olmaktadır. Bu klimanın içerisinde bulunan gazın yıllık %5 - %10 arasındaki kısmı sistemden çıkmaktadır. Hiçbir klima sistemi içerindeki gazı %100 kendi bünyesinde tutmaz. Bir yıllık kullanım sonucunda klima gazındaki azalmadan dolayı klima performansında bir düşüş ve soğutmada bazı sorunlar yaşanabilir. Klima gazını araç sahibi kontrol edemez ama serviste uzman kişiler bu oranı bize gösterebilirler. Kurutucu şişe (nem alma şişesi) üzerinde bulunan pencereden hava kabarcıklarını gördüğümüz zaman klima gazımızın yetersiz olduğunu anlaşılır.

Klima Aracın Performansını Nasıl Etkiler?
Klima motor tarafından beslenen ve motorun dönmesiyle çalışan bir sistemdir. Bu sebeple araçta klima kullanıldığı zaman aracın performansında bir farklılık olacaktır. Ancak yeni nesil otomobillerde bu sistemde yapılan gelişmelerde örneğin aracın hızlanmasını istediğimizde otomobilin elektronik düzeneği klimayı bir süreliğine kapatarak aracın hızlanmasını ve hızlanmanın bittiğini algıladığı zamanda ise tekrar klimayı devreye sokarak çalışmasına devam etmesini sağlamaktadır. Yeni nesil otomobillerde geliştirilen bu sistemlerle birlikte performans farkını daha az hissedilecektir. Araca sonradan takılan klimalarda; üretici firma aracın klima düzeneğini yapmışsa ve araca sonradan klima takılmışsa performans düşüklüğü fazla hissedilmez fakat aracın klima düzeneği yokken araca klima takılmışsa aracın performansında hissedilir derecede bir düşüklük olacaktır.

Aracınızın Kliması İyi Isıtmıyorsa…
Otomobillerde iki türlü klima vardır. Bunlardan ilki dijital klimadır, diğeri ise manuel kullanılan klima sistemidir. Dijital klimalarda; istenilen sıcaklık değeri girilerek aracın içinin istenilen dereceye ulaşması sağlanır. Manuel yani elle ayarlanan klimalarda klima açıldıktan sonra istenilen sıcaklığa kendinizin kontrol panelinden ayarlayarak ulaşabilirsiniz. Eğer klimanız istenilen iklimlendirme işlemini gerçekleştiremiyorsa aracın klimasında arıza olduğunu ve aracınızı yetkili ve uzman kişiler tarafından bakımının yapılması gerekir.

Araç Kliması Neden Koku Yapar?
Klimayı açtığınızda alışkın olmadığınız bir koku hissettiğiniz zaman genellikle aracımızın yaşı 2 ve daha fazla ise daha çok hissedilmeye başlar. Aracın yaşının artmasıyla birlikle klimanız açıkken aracınızın altından su geliyor diye bir uyarı alabilirsiniz. Bu bölgede biriken suya toz, ağaç yapraklarının birikmesiyle birlikte bu bölgede ki su boşaltılamaz. Boşalmayan suyun içerisinde bakterilerin, mantarların üremesiyle birlikte koku oluşur. Bu kokunun önlemesi için 1.5 - 2 sene ya da daha kirli bir bölgede kullanılıyorsa araç daha kısa sürede bu bölmenin özel işlemler sonucu temizlenmesi gerekir. Bu temizlenme işinin özel, klima konusunda uzman yerlerde yapılması sağlık açısından önemlidir. Temizleme işleminin en fazla 2 senede bir yapılması gerekir. Oluşan bu kötü koku önlenmezse soluk yollarında ciddi hastalıklara yol açmaktadır. Özellikle çocuklu ailelerin daha dikkatli olması gerekmektedir.

Klima Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sıcak havalarda aracımızın içi ısınmış durumdayken öncelikle aracın camlarını belli bir seviyeye kadar açmamız gerekiyor. Camları açtıktan sonra klimamızı çalıştırıp içeride ki sıcak havayı tahliye etmemiz gerekiyor. İçeride ki havanın yani sıcak havanın dışarıya çıkmasından sonra camlarımızı kapatıp klimamızı çalıştırmaya devam etmeliyiz. Otomatik klima yani dijital kliması olan araçlarda araç içerisinin sıcaklığının istenilen dereceye ayarladıktan sonra auto düğmesini aktif hale getirerek içerinin sıcaklığının arzu edilen seviyeye gelmesi sağlanır. Dijital klimalı araçlarda; otomatik klimanın ayarlandığı seviye konforlu bir yolculuk yapmamız için hissedilen sıcaklık değeridir. Örneğin 22 derece sıcaklığa ayarlanmış bir araçta elinize termometre alırsanız içerinin sıcaklığının 22 derece olmadığını göreceksiniz. 22 derece bizim hissettiğimiz sıcaklık değeridir. Dışarıda kötü bir koku olan ya da dumanlı, tozlu bir yerden geçerken düğme panelinde bulunan u dönüşü şekline benzeyen düğme aktif hale getirilerek aracın dışarıdan hava alması engellenir ve araç içerisinde ki havadan beslenmesi sağlanır. Bu olumsuz durum sona erdiğinde tekrar aynı düğmeye basarak klimanın dışarıdan beslenmesine geçilmesi yarar sağlar.

Ana Sayfa | Hakkımızda | Servis Hizmetlerimiz | Belgelerimiz | Servis Galeri | İletişim
Google+